YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Çorlu´da 29 Ekim ...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 92´nci yıl dönümü Çorlu´da yapılan tören ile kutlandı.

29 Ekim 2015 11:55

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıl dönümü Çorlu'da yapılan tören ile kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda yapılan törende ilk olarak Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan halkı selamladı.

Saygı duruşu ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, okul öğrencileri Cumhuriyet ile ilgili şiirler okudu.

Törende konuşan Kaymakam Kılıç, Cumhuriyetin en ideal rejim olduğunu ve temelinde insan temasının bulunduğunu söyledi.

Kılıç konuşmasında, Cumhuriyet'in kolay kazanılmadığını da belirterek, ''Bugün milletimizin varlık mücadelesi verdiği, 1'nci Dünya Savaşı'nın sonunda yurdunu işgal etmiş ve gönüllerince paylaşmaya çalışan düşmanlarını bağrından söküp attığını ilan ettiği, aziz milletimizin yekvücut olup ya istiklal ya ölüm diyerek tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmayı başardığı gündür'' dedi.

Törende da sonra okulların ve askeri araçlar ile birliklerin geçiş seremonisi yapıldı.

Halk oyunları gösterilerinin de gerçekleştirildiği tören sonunda gazeteciler Kaymakam Kılıç'a tören alanındaki bariyerlerin yüksek olma sebebini sordu.

Kılıç ise sorulan soruya, bu yüksek bariyerlerin, bayram ile ilgili değil akşam üzeri ilçede yapılacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mitinginin hazırlığı olduğunu söyledi.

Törene Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 5'nci kolordu Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile halk katıldı.

Bu haber 1570 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...