YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Çorlu eski devlet hastanesi arsası dava konusu oldu ...

Çorlu ilçesinde eski devlet hastanesinin bulunduğu ve yıkılmasının ardından Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan alan dava konusu oldu.

14 Şubat 2019 14:53 | Trakya Güncel
Çorlu ilçesinde eski devlet hastanesinin bulunduğu ve yıkılmasının ardından Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan alan dava konusu oldu.

Omurtak Caddesi üzerine bulunan ve geçtiğimiz günlerde yıkımı gerçekleşen eski devlet hastanesinin olduğu alanda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Millet Bahçesi yapılması kararının ardından, alan içinde özel mülkiyeti bulunduğunu iddia eden kişiler avukatları aracılığıyla dava açtı.

Avukat Cem Sinan Koç, 18 hissedarın avukatlığını yaptığını belirterek, müvekkillerinin ellerinde tapuları olmasına rağmen park için kamulaştırma bedelinin verilmediğini ve ellerindeki tapuların iptal edilmek istendiğini söyledi.

Koç, bu yerin millet bahçesi yapılmasına karşı çıkmadıklarını, ancak müvekkillerine ait olan 6 bin 600 metrekare tapulu arsanın kamulaştırılmasının yapılmadan kendilerinden alınmak istendiğini kaydetti.

Buradnın, 1930'lu yıllarda Çorlu'nun ilk hakimi, ilk kaymakamı ve ilk mal müdürü tarafından ağaç ve bağ fidanı dikilerek çevrildiğini, daha sonra da kendilerine verildiğini iddia eden avukat Koç, ''Buranın Millet Bahçesi olmasına itirazımız yok. Devlet gelip kamulaştırmasını yapıp bedelini ödedikten sonra alabilir. Müvekkillerimiz devlet alacaksa, ödemesini yapsın alsın diyor. Onun dışında bizim bir itirazımız yok. Ama kamulaştırma yapmadan, yasanın arkasından dolaşarak para ödemeden almak istemelerine itirazımız var'' dedi.

Şu anda kendilerine karşı açılan bir davanın olduğunu ifade eden Koç, kendilerinin de bu davaya karşı bazı kamu görevlileri hakkında şikayette bulunduklarını söyledi.

Koç, 1930’lu yıllarda bu alanın mera vasfında olduğunu ve şimdi ellerindeki müvekkillerine ait tapuların iptal edilmeye çalışıldığını dile getirerek, ''Aynı dönemde bizimle birlikte 2 bin dönüm yer dağıtılmış. Sadece bize, yani 3 parsele dava açılması hukuki değil. Biz bu bağlamda açılacaksa 2 bin dönüme de dava açılmasını istedik. Ondan dolayı da bir ayrımcılık yapıldığından dolayı da suç duyurusunda bulunduk. 3 hak sahibi o zaman iskanlarını ve tapularını alan Halit Özbay, İbrahim Güneş ve Niyazi Ülkü. Bunlar Çorlu’nun ilk hakimi, ilk mal müdürü ve ilk kaymakamı'' diye konuştu.

1938’deki iskan kanununa göre bu bölgede yaklaşık 350 kişiye, 2 bin dönüm yerin iskanen dağıtıldığını iddia eden avukat Koç, şunları söyledi:

''İskan kanununda maddeler son derece açık. Bunlar da iskan kanununa göre ağaç dikmişler, bağ dikmişler. Hafta sonları veya çalışmadıkları günlerde gelip çiftçi gibi çalışmışlar. Çorlu ve Trakya’da iskan kanunundan kaynaklanan ve muhacirlere yaptıkları yardımlardan dolayı Niyazi Ülkü, Atatürk tarafından üstün hizmet madalyası ile onurlandırılmış. Oğlunun, torununu ismini Salih Omurtak Paşa’nın ismini vermiş birisi. Bu insanlar haklarını istiyorlar. Bir türlü burada 10 yıldır hakkımızı alamadık.'' 

Bu haber 1488 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...