YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Başbakanlık Ekonomi Danışmanı ve İzmir Milletvekili Turhan, Çorlu´da ...

Başbakanlık Ekonomi Danışmanı ve İzmir Milletvekili Doç.Dr. Mustafa İbrahim Turhan, Çorlu´da iş adamlarıyla bir araya geldi.

19 Mart 2016 15:21 | Trakya Güncel
Başbakanlık Ekonomi Danışmanı ve İzmir Milletvekili Turhan, Çorlu'da ...
 
 
Başbakanlık Ekonomi Danışmanı ve İzmir Milletvekili Doç.Dr. Mustafa İbrahim Turhan, Çorlu'da iş adamlarıyla bir araya geldi.
 
Çorlu'daki bir otelde düzenlenen ''Bölgesel Güç ve Küresel Aktör Olarak Türkiye'nin Ekonomik Vizyonu'' konulu konferansa katılan Turhan, burada iş adamları nın sorularını yanıtladı.
 
Turhan yaptığı konuşmada, ülke ekonomisinin iyi bir durumda olduğunu belirterek, ''Bakmayın Rusya eskiden süper güçtü. Ekonomileri iki sektöre dayanıyor. O iki sektörde durum iyiyse ekonomileri de iyi. Kötüyse ekonomileri de kötü oluyor. Moskovayla İstanbul'u kıyaslayacak olursak, sizin olan şirketin hala sizin olmaya devam edeceğine inanacağınız yer İstanbul'dur. Çünkü, burası herşeyi ile bir hukuk devletidir' diye konuştu.
 
Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) gibi standartların çok yüksek olduğu bir bölgeye, sanayi malını ihraç edebildiğini ifade eden Turhan, 20 yıldır gümrük birliği içinde olmamıza rağmen, ihracatımızı hemde bu ekonomik krizin ortasında 140 milyar dolarla tutmaya muvaffak olduğumuzu söyledi.

Turhan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

''Bu az bir şey değil. Biraz gerilemiş olabiliriz ama bu kriz şartlarında bu rakamları tutturmak çok önemli. Dünyanın en büyük altıncı demir çelik üreticisiyiz, Avrupa'da birinciyiz. Bunlar küçük rakamla, küçük istatistikler değil. Vizyon sadece iktisadi kuruluşlar için geçerli değil. Fatih Sultan Mehmet Han'ın bir vizyonu vardı. O vizyon olmasaydı, netice alması mümkün değildi. Türkiye'nin de bir vizyonu var. Nedir bu vizyon, bölgesel güç küresel aktör olmak. Zaten içinde bulunduğumuz durumda başımıza gelen hadiselerin bir kısmı, bu vizyon sayesinde oluyor. Biz bu vizyona sahip olmasak, bu iddiada bulunmasak ve desek ki biz içinde bulunduğumuz bölgede kendi halimizde bir ülke olacağız, kendi yağımızla kavrulacağız başka hiç bir şey ile de ilgilenmeyeceğiz desek, bugün karşılaştığımız bu jeopolitik sorunların önemli bir kısmı, belki de bizi meşgul etmezdi. Ama, bizim bunu yapabilecek durumumuz yok. Neden biz bu vizyona mecbur ve mahkumuz. Neden biz bölgesel bir güç, küresel bir aktör, bu oyunun oyun kurucularından biri olmak durumundayız.''

Yapılan konferansa AK Parti tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, AK Parti tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay ve iş adamları katıldı.   


Bu haber 1604 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...