YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

ENDONEZYA’LI GELİNLER ÇORLU’DA ETKİNLİK DÜZENLEDİ …

Tekirdağ’ın ilçelerinde yaşayan Endonezya kökenli gelinler, "Endonezya Kurtuluşu Etkinliği" düzenledi.

30 Ağustos 2024 14:23

Tekirdağ’ın ilçelerinde yaşayan Endonezya kökenli gelinler, "Endonezya Kurtuluşu Etkinliği" düzenledi.

Çorlu Cumhuriyet Parkında yapılan etkinlikte, geleneksel kıyafetleri ve yöresel yemekleri ile Çorlu halkı tarafından beğeni ile karşılanan Endonezya’lı gelinlerin hazırladıkları gösteri ve eğlenceler de ayrıca ilgi çekti.

Halat çekme yarışması, koşu yarışı, ağızda kaşık ile yumurta taşıma yarışması, eller kullanılmadan havada asılı kağıt helva yeme yarışı, bilek güreşi yarışı gibi ortak eğlencelerin de sahnelendiği etkinlikte, yarışma birincilerine program sonunda hediyeleri takdim edildi.

Program öncesinde konuşma yapan gelinler, Türk ve Endonezya dostluğunun geliştirilmesi için çalışmalar yürütmek istediklerini de ifade etti.

1945 yılında bağımsızlığını ilan eden Endonezya Cumhuriyeti'nin zor günlerden geçtiğini, bugün ise Endonezya'nın 79'uncu yaş günü kutlamasını Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan Endonezya’’lılar tarafından kutlandığını belirten gelinler, kendi kültür ve birikimlerini başka toplumlarla paylaşabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını da kaydetti.

Endonezya'nın uzak doğu da olması sebebiyle birçok ticari fırsatlar barındırdığını vurgulayan gelinler, burada yaşayan Endonezya’lı kendilerinin de Türk Endonezya dostluğunun geliştirilmesi için çaba sarf edeceklerinin altını çizdi.

Tekirdağ ve civar ilçelerde yaşayan gelinler, kültürden sanata, eğitimden sağlığa ve sosyal projelerle hayatın her alanına görev almaya devam ettiklerini anlattılar.

 

Bu haber 273 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

3
  Yükleniyor...