YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

Ergene´de ´´Kömürlü Termik Santrale Hayır´´ mitingi düzenlendi

Ergene´de, binlerce siyasi ve vatandaş ´´Kömürlü Termik Santrale Hayır´´ mitinginde bir araya geldi

25 Mart 2016 19:29 | Trakya Güncel
Ergene'de ''Kömürlü Termik Santrale Hayır'' mitingi düzenlendi

Ergene'de, binlerce siyasi ve vatandaş ''Kömürlü Termik Santrale Hayır'' mitinginde bir araya geldi.
 

Ergene Belediyesi tarafından Ulaş Mahallesi'nde düzenlenen mitingde, ilçede yapılmak istenen kömürlü termik santrale hayır denildi. 

Mitingde konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ilçede kömürle çalışan bir termik santrali istemediklerini söyledi. 

Konuşmasında, bütün Trakya Bölgesi olarak bir araya gelindiğini ve Tekirdağ'ın bütün ilçelerinin de bu konuya direndiğini belirten Yüksel, ''İlçemizde bir firma tarafından kömürle çalışan termik santral yapılmak isteniyor. Oysa ki, bu gibi santraller en geri kalmış ülkelerde bile artık kurulmuyor. Halk, bunların çevreye ve insan sağlığına verdiği zararı öğrendiğinde bırakın bölgesinde kurulmasına izin vermeyi, ülkesinden bile bu santralleri kovuyor. Biz de, ilçemizde kömürle çalışan termik santral istemiyoruz'' dedi. 

Bölgede bu santralin kurulması halinde çevrenin büyük tahribata uğrayacağını ifade eden Yüksel, insanların da büyük bir kısmının kanser riski ile karşı karşıya kalacağını kaydetti. 

Yapılan mitingde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise, bu tür konular da insanların ve toplulukların bir araya gelerek toplu olarak hareket etmesi gerektiğini vurguladı. 

Mitingde konuşmaların ardından, Cumhuriyet caddesi üzerinden Çamlık mevkisine kadar yürüyüş yapıldı. 
 
Bu haber 1725 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...