YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

MARMARAEREĞLİSİNDE TARİH SAYFALARI ARALANIYOR ...

Marmaraereğlisi Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile ilçenin tarihi dokusu, geçmişi ve tarihi özellikleri ile ilgili yapılacak olan çalıştay başladı.

27 Ekim 2017 14:41

Marmaraereğlisi Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile ilçenin tarihi dokusu, geçmişi ve tarihi özellikleri ile ilgili yapılacak olan çalıştay başladı. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen program ile başlayan çalıştayda konuşan İlçe Kaymakamı Sıtkı Zehin, ilçede bu tür faaliyetlerin yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Marmaraereğlisi ilçesinin tarihte çok önemli bir rol oynadığını ve bu bölgede bir çok medeniyetin yaşadığını belirten Zehin, “İlçemizde bu tür faaliyetlerin yapılması çok güzel. İstanbul Üniversitesi hocaları, kaymakamlığımız ve belediye tarafından iş birliği içerisinde yapılan bu çalıştayda, bölgedeki tarihi doku, ilçemizin tarih boyunca yaşadığı gerçekler ve tarihi geçmişi masaya yatırılacak” dedi.

Yurt dışından gelecek olan misafir ekiplerle bu çalıştaydan çıkacak sonuçları paylaşarak bilgi alış verişi sağlanacağını da ifade eden Zehin, “İlçemizin tarihi geçmişi hakkında ortaya çıkan ve çıkacak olan sonuçları yurt dışından gelen misafir heyetlerle ve üniversitelerin guruplarıyla da paylaşacağız. 2 gün sürecek olan çalıştayımız hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Daha sonra selamlama konuşması yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, Marmaraereğlisi ilçesinde yapılan ve İstanbul Üniversitesinin hocalarının katıldığı bu çalıştayın çok faydalı bir program olacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Albayrak, Marmaraereğlisi ilçesinin tarih boyunca çok sayıda medeniyete ve tarih sayfalarında yerini hala koruyan toplumlara ev sahipliği yaptığını kaydederek, “Bu coğrafyada bir çok medeniyet yaşamış. Bunları tarihçilerimizden ve tarih kitaplarımızdan görüyoruz. İstanbul Üniversitesi, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediyemiz iş birliğiyle yapılan çalıştayda bölgenin tarihçesi, tarihi değerleri ve tarihteki yeri bir kez daha irdelenecek.” Diye konuştu.

Açılış programında, İstanbul Üniversitesi hocaları ve eğitim görevlileri de konuşma yaparak yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Programa Marmaraereğlisi İlçe Kaymakamı Sıtkı Zehin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Vekili Hıdır Şanlı, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Bu haber 1206 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...