YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

ÇORLU TSO BAŞKANI VOLKAN; “Çorlu TSO Köklü Bir Tarihe Sahiptir” ...

Türkiye ekonomisine yön veren Marmara Havzası’nın en önemli iki üretim merkezi Bursa ve Çorlu, stratejik sektörlerde işbirliği için güçlerini birleştirdi. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) arasında stratejik işbirliği protokolü imzalandı.

4 Eylül 2019 13:54 | Trakya Güncel

Türkiye ekonomisine yön veren Marmara Havzası’nın en önemli iki üretim merkezi Bursa ve Çorlu, stratejik sektörlerde işbirliği için güçlerini birleştirdi. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) arasında stratejik işbirliği protokolü imzalandı.

İmza törenine; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan TSO Başkanı Ahmet Tanoğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Ali Uğur, Meclis Üyeleri, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy, Yönetim Kurulu Üyeleri; Haşim Yiğit, Zeynel Yurtseven, Cem Tunalı ve Genel Sekreter İbrahim Karağöz katılımda bulundular.

 “Çorlu TSO Köklü Bir Tarihe Sahiptir”

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay tarafından imza altına alınan protokol hakkında konuşan Volkan; “16 Meslek Komitesinin yer aldığı Odanın köklü bir tarihe sahip olduğunu söyledi. Odanın 7 binin üzerinde faal üyesi olduğunu kaydeden Volkan; “Çorlu artan yatırımları ile sürekli göç alan bir bölgedir. İstihdam, sanayileşme ve nüfus bakımından ilk sıralarda yer almaktadır. Çorlu olarak 5 adet Organize Sanayi Bölgesi ile en büyük kentlerden biriyiz. Bugün imza altına almış olduğumuz protokol ile Teknoloji geliştirme ve inovasyon faaliyetleri için açık ağlar oluşturulmasında işbirliği yapılması ve ortak projeler-faaliyetlerde bulunulması, Nitelikli işgücü için genel eğitim ve mesleki eğitim boyutunda stratejik projeler geliştirilerek ve işbirliği yapılması, Dünya, Türkiye ve bölgesel alandaki ekonomi ve yatırım ortamı konularında birbirlerini bilgilendirerek ve bölgesel anlamda yatırım ortamının gelişmesine olabildiğince bilgi ve deneyimleri ile ilgili yardımcı olmak, Kendilerinin veya iştiraklerinin marifeti ile uygulamakta olduğu ve üyelerine katma değer sağlayan üniversite-sanayi işbirliği, girişimcilik, sanayici­ teknopark işbirlikleri, okul-sanayi işbirliği vb. alanlardaki projeler başta olmak üzere iyi uygulamalar konusunda bilgilendirmeler ve bu projelerin uygulanması konusunda bilgi ve deneyimleri  doğrultusunda teknik ve idari destek verilmesi, Bölgelerimizde düzenlenmiş olan ve düzenlenmesi planlanan uluslararası ve ulusal fuarlar ile yurt dışı ticari ziyaretler hakkında ilgili deneyim ve bilgi birikimini paylaşılması  hedeflenmektedir.

“Teknoloji Katma Değerli Üretim Merkezi’nin Marmara Havzasına Uyarlanması Ülkemizin ve Bölgemizin Gelişimi Noktasında Önem Arz Etmektedir”

Çorlu, Sakarya ve Bursa gibi önemli üretim merkezlerinin bulunduğu Marmara Havzası’nın Teknoloji Katma Değerli Üretim Merkezi’ne dönüştürülmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizen İzzet Volkan; “İki Oda arasında gerçekleşen bu stratejik işbirliği protokolü bu açıdan büyük önem taşıyor. Ülkemizin kalkınma hedefi ihracata dayalı büyümeden geçiyor. Bu hedefe, klasik sanayi üretimi ile ulaşamayacağımızın bilincindeyiz. Bunun için Teknoloji Katma Değerli Üretim Merkezi çağımızda teknolojinin kalbi olarak bilinmektedir. Teknolojik açıdan yenilikçi ve dünya devi haline gelmiş, elektronik ve bilgi teknolojileri alanlarında uzmanlaşmış çok sayıda şirket bu bölgededir. Farklı uluslardan Ar-Ge Merkezlerinin de bulunduğu Teknoloji Katma Değerli Üretim Merkezi’nin Marmara Havzasına uyarlanması ülkemizin ve bölgemizin gelişimi noktasında önem arz etmektedir” dedi.

“Türkiye’ye Model Projeleri Hayata Geçiriyoruz”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa olarak örnek projelere imza atarken stratejik işbirlikleriyle de Türkiye’nin kalkınma hamlesi için model olmaya devam ettiklerini söyledi. Ortak aklın hakim olduğu Bursa’yı BTSO’nun liderliğinde başta nitelikli istihdam, katma değerli üretim ve ihracat odaklı projelerle güçlü bir geleceğe taşıdıklarını kaydeden Başkan Burkay, “BTSO olarak son 6 yıldır Türkiye’ye rol model olan birçok projeyi hayata geçirdik. TEKNOSAB, KOBİ OSB, BUTEKOM, Model Fabrika ve GUHEM gibi projelerimiz sadece Bursa’mızın ve bölgemizin değil, Türkiyemizin de yeni sanayi devrimine geçişinde sembol projeler arasında bulunuyor.” İfadelerini kullandı.

“Marmara Havzası’nda Güçlü İşbirliği Sürüyor”

Şehirlerin ve bölgelerin yön verdiği yeni ekosistemde Türkiye’nin büyüme hedeflerine en yüksek katkıyı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Burkay, “Anadolu’daki kadim şehrimiz Erzincan’ın kalkınmasında Bursa’nın bilgi ve birikimiyle birlikte yatırım gücünü bölgesel kalkınma anlayışıyla hayata geçirmek için bir aradayız. Öte yandan Marmara Havzası için dünyada model aldığımız bölge ise Almanya’daki Baden Württemberg bölgesidir. BTSO olarak bölgemizdeki stratejik işbirliği protokollerimize bir yenisini daha ekledik. Çorlu, ülkemizde sanayinin en hızlı geliştiği bölgelerin başında yer almaktadır. Stratejik işbirliğiyle Marmara Havzası’nın ülke hedeflerimizdeki liderlik rolü daha da gelişecektir.” şeklinde konuştu.

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, tüm ekonomik göstergelerde ülke ortalamasının üzerine çıkmayı başaran Bursa’nın Türkiye’yi hedeflerine taşıyacak vizyon projelerin de adresi haline geldiğini belirterek, “Farklı sektörlerdeki üretim tecrübesi ve birikimleri ile ülke ekonomisi içerisinde özel bir konuma sahip olan Bursa, bilgi ve tecrübelerini diğer kentlerle de paylaşarak sürdürülebilir ekonomik ve toplumsal kalkınmaya güç katmayı sürdürecektir.” diye konuştu.

Çorlu TSO ve BTSO, Marmara Havzası’nı San Francisco Modeli Gibi Ülke Hedeflerine Yön Veren Güçlü Kuruluşların Kümelendiği Bir Bölge Olması İçin Birlikte Çalışacak

Protokolle, her iki oda üyelerine uluslararası pazarlara birlikte erişim imkanı sağlanması, teknoloji geliştirme ve inovasyon faaliyetleri için ortak projeler yürütülmesi, nitelikli işgücü için genel ve mesleki eğitim boyutunda stratejik projeler geliştirilmesi hedefleniyor. Ulaştırma, taşımacılık ve lojistik altyapısının entegrasyonu ve yüksek katma değerli projelerde de ortaklık kurulması konusunda çalışmalar yürütecek  Çorlu TSO ve BTSO, Marmara Havzası’nı San Francisco modeli gibi ülke hedeflerine yön veren güçlü kuruluşların kümelendiği bir bölge olması için birlikte çalışacak.

Bu haber 865 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...