YAZARLAR

https://www.facebook.com/groups/432611763606238/

KORONAYA KARŞI TURŞU VE TURŞU SUYU ...

Çorlu´da ilçesinde dededen toruna turşucu olan Erdoğan Adıgüzel, pandemi sürecinde herkesin bol bol turşu ve turşu suyu tüketmesinin gerektiğini söyledi.

24 Ocak 2021 19:48 | Trakya Güncel
Çorlu'da ilçesinde dededen toruna turşucu olan Erdoğan Adıgüzel, pandemi sürecinde herkesin bol bol turşu ve turşu suyu tüketmesinin gerektiğini söyledi. 

İlçede, semt pazarlarında turşuculuk yapan Adıgüzel, yaptığı açıklamada, herhangi bir hastalığı ve alerjisi olmayan herkesin kış aylarında turşu tüketmesi gerektiğini kaydederek, özellikle de pandemi sürecinde koronavirüs ile mücadelede turşunun ve turşu suyunun çok büyük önem taşıdığını belirtti.  

Adıgüzel, çok uzun yıllardan beri turşuculuk yaptıklarını ifade ederek, bu mesleği dededen toruna devam ettirdiklerini dile getirdi. 

Yıllardan beri özel olarak yetiştirilen sebze ve meyveleri alarak, turşu yaptıklarını ve ürettikleri turşulrın tamamen organik ürünlerden yapıldığını ifade eden Adıgüzel, tezgahında 30 çeşit turşuyu alıcıyla buluşturduğunu söyledi.

Turşunun Türk kültüründe bütün sofralarda yerinin olduğunu kaydeden Adıgüzel, ''Turşu ve turşu suyu Türk kültüründe ayrı bir yere sahiptir. Bu gıda, çok faydalı ve bütün sofraların vazgeçilmezi olarak bilinir. Özellikle kış aylarında turşunun ve turşu suyunun, grip, soğuk algınlığı, üşütme ve bunun gibi birçok hastalıkla mücadelede etkin bir rolünün olduğu, uzmanlarca da defalarca belirtilmiştir. Biz de dededen toruna yürüttüğümüz bu meslekte, turşuyu ve turşu suyunu halkımızla buluşturuyoruz.'' dedi.  

 

- ''Koronavirüs ile mücadelede turşu tüketmek önemli'' - 

Adıgüzel, herhangi bir rahatsızlığı olmayan ve alerjisi olmayan herkesin mutlaka turşu tüketmesi gerektiğini kaydederek, soğuk havalarda özellikle kış aylarında turşunun şifa niyetine tükelmesi gerektiğini de belirtti. 

İçinde bulunulan pandemi sürecinde birçok uzmanın da belirttiği gibi turşunun önemini anlatan Adıgüzel, ''Turşu ve turşu suyu, koronavirüs ile mücadelede önemli bir yere sahip. Herkes bol bol turşu tüketsin. Bu gıda bir şifa kaynağıdır. Her şeyin turşusu yapılır ve yenir. Ama klasik hale gelmiş olan lahana, acur, badem, havuç ve diğer turşular en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Biz, turşu satarken, yanında turşu suyunu ikram olarak veriyoruz. Parası olan olmayan herkese kapımız açık. Bu zor günlerde turşudan uzak kalmayın'' şeklinde konuştu. 

Adıgüzel, özellikle turşu suyunun çok tercih edildiğini ifade ederek şunları söyledi:

''Biz, turşu sularımıza sarımsak atıyoruz. Böylece daha etkili ve hastalıklarla daha ciddi bir mücadele kaynağı oluyor. Bunun yanında, müşterilerimizin çoğuna turşu suyu ikramlarımız oluyor. Acılı acısı her türlü turşu ve tuyu mevcut.'' 

Bu haber 700 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...